Co je u nás nového

Konec srpna se blíží a náš blog zeje prázdnotou. No jak říkala moje babička „Člověk plánuje a Pán Bůh se směje.“ Přiznávám se, můžu za to já. Odskočila jsem si na chvilku do porodnice a na pár týdnů (které se protáhly na téměř tři měsíce) se odpojila od virtuálního světa. Ušetřený čas trávím na ZAHRADĚ zaléváním, doplňováním nádrže na vodu a vytrháváním plevele. Na ZAHRADĚ vše úžasně vzkvétá a zahradníci průběžně sklízí neskutečné množství zeleniny a bylinek, které krásně voní a hlavně chutnají. Já osobně jsem nadšená z toho, že už dva měsíce každý týden nosíme ze ZAHRADY bedýnku plnou bio zeleniny. Už vím, jak doopravdy chutná cuketa, mangold, fazolky nebo mladá červená řepa.

ZAHRADA ale není jen o pěstování, je především o setkávání lidí. Takže ve zkratce – co se u nás dělo, děje a bude dít.

Každé úterý v 7:00 a ve čtvrtek v 19:00 máte možnost si na horní terase zacvičit jógu. Hodiny jsou otevřené pro všechny a vstupné je dobrovolné. Moc děkujeme Verče z Joga Libre, která za tím vším stojí. Je to člověk nabitý neskutečným množstvím pozitivní energie, se kterým stojí za to se setkat.

V červenci se na ZAHRADĚ konal první „Výlov šatníku“ – výměnný bazar oblečení, které vás už nebaví, nebo vám není. Na základě vašich ohlasů můžeme slíbit, že ještě uděláme podzimní kolo.

Na začátku srpna maminky, nosící své děti na těle, na horní terase natáčely taneční klip na píseň Happy od Pharrella Williamse. Lidé, kteří chodili okolo, byli jak u vytržení – tolik maminek se šátky nebo nosítky najednou, a ještě k tomu tančících, asi ještě neviděli.

Včera se na ZAHRADĚ konal druhý Restaurant Day. Skvělé jídlo, lidé i počasí. Přišlo vás tolik, že se vše snědlo už za hodinu a půl. Mrzelo nás, že mnozí z vás odešli zklamaní. V následujících týdnech dáme s Káčou Kloučkovou z Restaurant Day Liberec hlavy dohromady, jak akci poladit propříště. Pro ty, kdo Restaurant Day neznají – jedná se o mezinárodní akci, kdy si v určený den může kdokoliv kdekoliv otevřít svou jednodenní restauraci nebo stánek s občerstvením. Všichni, kdo si na ZAHRADĚ stánek včera otevřeli, jsou nadšení amatérští kuchaři, kteří se nebáli jít s kůží na trh. Příště se můžete přidat i vy! Další Restaurant Day je naplánován na 21. listopadu.

Už příští týden se můžete zúčastnit našeho bylinkového workshopu. Bližší informace najdete v záložce Akce. Pokud jste členy Jizerského klubu, tak pro vás máme jako dárek naší skvělou plátěnou tašku. Přidaly jsme se k tomuto projektu, protože věříme, že regionální neznamená provinční. Podporovat místní podnikatele, kteří soupeří s velkými žraloky, je potřeba, aby se nám žilo lépe.

Do konce letošní sezóny chystáme ještě pár akcí, o kterých vás budeme brzy informovat. Rychlé aktuální zprávy ze ZAHRADY průběžně zveřejňujeme na našem facebooku.

Mějte se krásně a mrkvi zdar!

Lucka


Sdílejte:

Share on Google+Pin on PinterestTweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone